Nie znaleziono żadnych wyników
Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.
Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.
Brandy to trunki, które mogą być wytwarzane na całym świecie. Istotą procesu produkcyjnego jest destylacja wina lub sfermentowanych wcześniej soków z owoców. Nazwa brandy to przekształcenie holenderskiego słowa brandewijn, które oznacza destylowane wino. W Polsce czasem występuje określenie winiak lub przepalanka. Za szlachetniejszą wersję brandy uważane są koniaki. Mogą one powstawać wyłącznie we francuskim regionie Cognac. Ich produkcja podlega znacznie większym wymogom i celebracji poszczególnych etapów. Oczywiście w naszej ofercie posiadamy wyłącznie brandy i koniaki wysokiej jakości.