Nie znaleziono żadnych wyników

Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.

Brandy i koniaki – alkohole mocne dla wymagających

Brandy to trunki, które mogą być wytwarzane na całym świecie. Istotą procesu produkcyjnego jest destylacja wina lub sfermentowanych wcześniej soków z owoców. Nazwa brandy to przekształcenie holenderskiego słowa brandewijn, które oznacza destylowane wino. W Polsce czasem występuje określenie winiak lub przepalanka. Za szlachetniejszą wersję brandy uważane są koniaki. Mogą one powstawać wyłącznie we francuskim regionie Cognac. Ich produkcja podlega znacznie większym wymogom i celebracji poszczególnych etapów. Oczywiście w naszej ofercie posiadamy wyłącznie brandy i koniaki wysokiej jakości.

 

Aby przeglądać zawartość strony musisz mieć ukończone 18 lat.

Mam ukończone 18 lat