Sotol Padre de las Serpientes

Informacje dodatkowe

Pojemność:

0,7l

Zawartość alkoholu:

42%

270,00 

Na stanie

Sotol Padre de las Serpientes to rzemieślniczy destylat z Meksyku, produkowany w regionie Chihuahua z rośliny Dasylirion. Wytwarzany tradycyjną metodą: pieczenie roślin w piecach opalanych drewnem przez 3 dni, fermentacja w otwartych kadziach i dwukrotna destylacja w miedzianych alembikach. Zawiera 42% alkoholu i butelkowany jest w pojemności 0,7 l.

Nota degustacyjna:
Aromat: dym, przyprawy, karmel i pieczone jabłka.
Smak: mineralny, z wyraźnymi nutami jalapeño, skóry i ziemi.
Finisz: długi, z wyczuwalnym dymem i ziemistością.

Sotol Padre de las Serpientes

Aby przeglądać zawartość strony musisz mieć ukończone 18 lat.

Mam ukończone 18 lat