Villa Zarri Nocino Liqueur

159,00 

Villa Zarri Nocino to likier z orzechów włoskich powstający w manufakturze Villa Zarri w Bolonii – niewielkiej destylarni działającej od 1729 roku w podmiejskim majątku, który ufundowano w roku 1578. Zgodnie z wielowiekową tradycją orzechy zbiera się tam w dzień św. Jana, czyli 24 czerwca. Owoce, choć bardzo młode, są już wówczas dojrzałe, ale nie chroni ich jeszcze zdrewniała łupina. Zaraz po zbiorach kroi się je na czworo, a następnie przez dwa miesiące maceruje w 95-procentowym alkoholu z dodatkiem goździków, cynamonu, cukru i wody, codziennie mieszając dużą, drewnianą chochlą. Po tym czasie alkohol trafia na rok do stalowego zbiornika, po czym poddaje się go filtracji i dopiero butelkuje.

Pojemność

Zawartość alkoholu

Brak w magazynie

Kategoria:

Opinie (0)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Villa Zarri Nocino Liqueur”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zapytanie o dostępność

Filtry

show blocks helper

Oferta alkoholi

Cena

 
  
  

Whisky Embassy

Świerzawska 14
60-319 Poznań
tel. +48 606 7777 42
shop@whiskyembassy.pl

Masz pytania?

Preferowana forma kontaktu

Oferta Hurtowa

Piotr Puchalski +48 606 7777 43
magazyn@whiskyembassy.pl

Godziny Otwarcia Sklepu

Poniedziałek: 09:00-18:00
Wtorek - Czwartek: 09:00-14:30
Piątek: 09:00-18:00